Iskolatáskát Erdélybe!

adomany2

Elindult az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány (EMKA) idei “Iskolatáska Erdélybe” nevű jótékonysági akciója. Az alapítvány mezőségi és székelyföldi kisiskolások számára gyűjt adományokat az iskolakezdéshez. A kezdeményezés fő célja, hogy minél több kisdiákot segítsen a magyar iskolákban, vagy magyar osztályokban való tanulásban Erdélyben.

A mezőségi szórvány bentlakások, gyerekotthonok, iskolák mellett a szegény sorsú családokat is megkeresik, hogy a tanév mindenkinek és mindenhol könnyebben és vidámabban kezdődjön. Az EMKA által lefedett helyszínek: Mezőség, a varsági tanyavilág és Sóvidék falvai).

Az alapítvány közvetlen, pénzbeli adományokat is szívesen fogad magyarországi folyószámlájára.

adomany
Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány, számlaszám: 10700488-66317874-51100005
(CIB Bank Zrt.)

Amire gyűjtenek

Mindenekelőtt az iskolatáskába való felszerelések szükségesek – füzetek, írószerek, körző, vonalzó, ecset, festék, tolltartó, egyéb iskolai segédeszközök és készségfejlesztő eszközök; illetve – mivel üres gyomorral tanulni sem lehet – a gyermekotthonok lakói számára tartós élelmiszereket, tisztító- és tisztálkodási szereket is szívesen fogadnak.

Iskolatáskával már kifejezetten jól áll az EMKA, köszönik az adományozóknak a felajánlásokat, így akik továbbra is segíteni szeretnének, kérik, hogy inkább a fenti listából válasszanak, vagy pénzadománnyal támogassák az akciót.

Az átvevőpontok listáját kérjék a szervezőktől a lenti villámposta címen, vagy EMKA Facebook-oldalán.

Amit nem tudnak átvenni

Nem tudják átvenni, azokat a tankönyveket és iskolai kiadványokat, amelyek a magyarországitól eltérő tanterv és tankönyvlista miatt használhatatlanok az erdélyi diákok számára. Kivételt képeznek az olyan térképek, művészeti albumok, szépirodalmi alkotások és könyvek, amelyeket a gyermekotthonok könyvtárai, vagy maguk a gyerekek örömmel tudnak használni.

Arra kérik az adományozókat, hogy csak olyan dolgokat hozzanak, amelyeket maguk is jó szívvel adnának át személyesen. Aki pénzbeli támogatással segítené a akció sikerét, a lap tetején található számlára való befizetéssel megteheti. Ebben az esetben a közleményben kérik az akció nevét feltüntetni!

A gyűjtés az erdélyi iskolakezdést követő péntekig tart: 2016. szeptember 23.

Átutaláskor kérik figyelembe venni a banki átfutási időt is.

A befolyt támogatásokból helyben fognak az EMKA képviselői iskolai felszereléseket és tartós élelmiszert vásárolni, ezzel is segítve az erdélyi magyar nemzeti közösség boldogulását.

A technikai részletekkel, önkéntesként csatlakozással, vagy bármilyen információval kapcsolatban az alapitvany@erdelyimagyarok.com címen várják az érdeklődőket!

erdelyi_magyarok

Forrás: http://www.erdelyimagyarok.com

Élő Székelyföld Munkacsoport

Hozzászólás

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .